18:00

Unbyns IF

Referat: Rosvik IK - Unbyns IF

Andra gruppspelsmatchen i Llla Coop (DM) spelade vi borta i Alvik mot Rosvik.
Laguppställningen var Marcus i mål, Wallin, Aidan, Niclas och Blurk i backlinjen. Linus, Simon, Kris och Rautio på mitten. Framåt Martin och Danne. Avbytare: Robbs, Patte, Jens, Antonsson, John.

Matchen börjar med en tokchans för Rosvik direkt, som Marcus gör en fin fotparad på och sen kan vi få bort bollen. Lite stirrigt från oss första minuterna, men sen spelar vi upp oss och komn´binerar fint på mitten. Flera bollar når Martin som möter fint, och kan vända upp eller spela tillbaka. Enkelt spel på mitten där vi spelar oss ur situationerna samtidigt som kanterna är löpstarka. Bra positioner också. Vi är det bättre laget i en för övrigt ganska chansfattig match. POsitivt med mycket snack (för en gångs skull).

I andra går vi ned oss lite och dom kan göra både 1-0 och 2-0. Vi spelar upp oss och har flera bra lägen i andra. Danne har ett friläge, Wallin ett som inte heller resulterar. Wallin har ett fräsarskott som tar i ribbkrysset. Med 20 minuter kvar börjar vi känna oss lite frusterade. Till slut kan Simon dra in ett långskott som studsar förrädiskt framför keepern. Ganska snart därefter kan Danne lyfta in en långboll. Nu är det 2-2 och vi skapar bra chanser. Patte får bollen och skall spea bakåt nere på linjen, men når inte in.

Totalt sett en bra genomförd match från vår del, där vi spelar som vi ska och jobbar på bra. Vi tycker vi är det bättre laget och skapar fler chanser än dom (även om dom också har flera bra lägen förutom målen), men två frilägen och en i virket väger över tycker vi.

DM matcher avslutas alltid med straffar, som i detta fall potentiellt gällde nåt. DOm sätter sin och vi bränner vår, så dom tar matchen.